verbeterhulp


De KATERN foutcodes (gratis) vieren hun 10-jarig bestaan en worden ondertussen door meer dan 100 leerkrachten dag in dag uit ingezet om feedback te geven op teksten. Doordat je fouten concreet benoemt met de juiste code die gekoppeld is aan de nodige theorie en (digitale) remediëringsoefeningen wordt het vele werk dat je in al die taken steekt zinvol. Het reddingsmiddel voor wie het gevoel heeft dat leerlingen niets doen met de gegeven feedback. Hieronder kan je de foutcodes downloaden.


De KATERN verbeterhulp (67 euro) is een add-in voor Microsoft Word die je helpt om de foutcodes aan te brengen. Het programma markeert automatisch een groot aantal veelvoorkomende fouten zoals werkwoordspelling, incongruentiefouten, tussentaal, woordherhaling, staccatostijl, interpunctie of verkeerd spatiegebruik. Zo kan je meer op de inhoud letten bij het nalezen. Daarnaast genereert de software een rubric waarmee je de overkoepelende beoordeling op punt kan zetten en verwijst het programma de leerling of student op basis van de foutenanalyse door naar de juiste remediëringsoefeningen. De kostprijs is inclusief updates in de volgende jaren.


Blader hieronder door de foutcodes en bekijk vervolgens de video:


De KATERN verbeterhulp kost 67 euro en wordt geleverd in de vorm van een usb-stick. De add-in is compatibel met Microsoft Word (geïnstalleerd op je Windows- of Mac-computer, het programma werkt niet in de online browser-versies).


Bekijk de video om te zien hoe de methode werkt: